2011. február 21., hétfő

Papa Please Get the Moon for Me

 A videót, aminek a linkjét alább megtalálod, sokkal előbb láttuk a lányommal, mint ahogy a könyvet olvastuk. Aztán ez az animáció egy időre elfelejtődött. Mostanában fedeztük fel újra, úgyhogy úgy döntöttem már a könyvet is kezébe adom. Nem könnyű szöveg, de a történet alapötlete lenyűgözte, és azzal nyaggatja  az apját mostanában, hogy vegyünk egy nagy létrát, és vegye le neki a Holdat.
A történet egy kislányról szól , aki játszani szeretett volna a Holddal, megpróbálta elérni, végül az édesapját kérte meg, hogy szerezze meg neki a Holdat. Apuka egy nagy létrával felszerelkezve megmászik egy hatalmas hegyet, de rá kell jönnie, hogy  a Hold túlságosan nagy, így , a Hold tanácsára, megvárja, míg megfogyatkozik. Mónika így már tud játszani, táncolni a Holddal, míg az teljesen el nem tűnik, csak hogy az égen megjelenve, napról, napra ismét meghízzék. 
A könyvben Eric Carle-nál már megszokott módon érdekes megoldásokkal találkozhat az olvasó - nagyobb méretre kinyitható lapokkal(fold-out pages). Egy kicsit féltem kezdetben, hogy hamar tönkremegy a könyv, megsérülnek a kinyitható lapok, de nem így történt , igaz a lányom már túl van a könyvszétszedős korszakon.
 
A könyvből készült animáció:
http://www.youtube.com/user/autismismylife#p/search/3/w3Hvzh2BTxE

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése