2011. február 9., szerda

Hippo has a hat

Julia Donaldson könyvei az abszolút kedvenceink , talán a szövegekben rejlő humor miatt is. Mindenképpen szeretnék egy-egy bejegyzést írni a többi könyvéről is,  azok közül , ami nekünk megvan.
A könyv alapötlete egyszerű, az állatok beszabadulnak egy ruhaüzletbe, és jól bevásárolnak. Persze nem könnyű megtalálni a megfelelő ruhadarabot. A végén, a most már "jól öltözött" társaság bulizik egyet.
Az állatok nevein kívül, a ruhák angol elnevezéseivel is megismerkedhetnek a gyerekek, és mindezt rímbe szedve. Mi mindig előnyben részesítjük a rímelő, vagy ritmusos szövegeket, hiszen ezek sokkal inkább hatnak a gyerekekre, sokkal könnyebben megjegyezhetők, az olvasás élvezetéről nem is beszélve.
A könyv illusztrátora - Nick Sharratt. Külön érdekesség, és beszélgetési apropó lehet, hogy az oldal szélén mindig megjelenik a következő oldalon szereplő állat rajzának egy kis részlete, így lehet találgatni, hogy ki következik a nagy öltözködésben.
Az illusztrátor honlapjára vezet ez a link,  ahol a könyv címlapja látható, ill. a könyv képi világáról ízelítőt ad a videó alatt található színező.
A videó pedig egy gyerekek által készített rajzos projekt. A szöveg első és utolsó  két sora sajnos hiányzik  
belőle.


Íme a könyvhöz készített színező, az írónő honlapjáról

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése