2011. február 20., vasárnap

Maisy goes camping by Lucy Cousins

Maisy-t az egeret, azt hiszem nem kell bemutatni. Van, aki kedveli , van, aki nem, mindenesetre a legkisebbek kedvence. Nekünk egy Maisy-s könyvünk van - Maisy goes camping. Cd-s könyv, tulajdonképpen ezért is választottam, még az angolozásunk kezdetén. Egy kicsit korai volt. Mostanában , jó egy évvel később, -  a lányom most három éves és öt hónapos múlt, - szinte mindennap előkerül, meg kell hallgatnunk. És nem csak hallgatjuk:  a lányom maga is "felveri  a sátrat , vacsorázik a tábortűz mellett, amit maga rakott meg", szóval eljátsza a történetet.
A történet egyszerű, mint minden Maisy sztori. Maisy a barátaival (Charley-val, a krokodillal, Tallulah-val, a kiscsirkével, Cyril-el, a mókussal, és Eddie-vel, az elefánttal ) kempingezni mennek. A sátor felállítása nem megy minden nehézség nélkül, és hiába nagy, mégis csak egy valaki fér el benne a  társaságból fér, a többiek  a szabad ég alatt éjszakáznak. A cd-n rendkívül sok mintha-játék van (sátorfelverés, vacsi a tábortűznél,   séta a környéken, milyen állatokkal találkoznak, öltözködés), amit jópár dal tesz élvezetessé.
Ezen a linken a kiadó honlapján elolvashatsz pár Maisy-könyvet online.  Ugyanezen a lapon itt találhatsz színezőket a történetekből. Ezenkívül a YouTube-on is sok Maisy filmet, - bár ezek nem adják vissza a Maisy könyvek nyelvezetét, - illetve "hangos könyvet" (gyermek, vagy felnőtt felolvas) találhatsz, mint pl. a következő:
Egy német anyuka, és gyermeke, akit angolra tanít, közösen olvassák a könyvet. Azért tettem ide, mert nagyon jó példa, hogy lehet élvezetessé tenni a közös angolozást. A szöveg, olvasása közben, amit a gyermek már kívülről tud az anyuka "hibákat ejt",amit  gyermeke javít, és közben jót derül rajta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése